Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

А чи потрібні нечесні гроші?

опубліковано 11 листопада 2013 о 12:23

Практичні поради та консультації з питань боротьби з корупцією та інформацію про заходи, спрямовані на протидію залученню співробітників до протиправної діяльністі почули працівники однієї з районних податкових інспекцій Міндоходов Севастополя. В ході виступу своїм досвідом поділився начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у м. Севастополі Олексій Ігнатенков: «Сьогодні важливо не тільки виявляти факти корупції, а й орієнтуватися на системне попередження цього явища. З початку року співробітниками відділу проведено понад 520 профілактичних антикорупційних заходів. За результатами службових розслідувань та перевірок до 31 працівника Міндоходів міста застосовані заходи дисциплінарного впливу. Зовсім недавно у відношенні одного з держслужбовців був складений протокол про адміністративне корупційне правопорушення. Рішенням районного суду співробітник визнаний винним та притягнутий до відповідальності у вигляді штрафу. На сьогоднішній день порушник звільнений з органів Міндоходів», - повідомив Олексій Ігнатенков.

На запитання: «Як боротися з корупцією не тільки в законодавчому полі, а реально на практиці викорінити пагубну звичку «брати — давати», начальник відділу внутрішньої безпеки відповів: «Навіть невеличка недовіра громадян може перекреслити великі перспективи будь-якого керівника. Тому, важливо ставити питання своєї совісті: а чи потрібні мені нечесні гроші ціною власного успіху та авторитету?»
Нагадуємо, що громадяни можуть направити свої скарги на дії посадових осіб, зателефонувавши на телефон сервісу «Пульс» Міністерства доходів і зборів України - (044) 284-00-07. Ваші звернення будуть розглянуті та перевірені.

 



                                          Інформаційно - комунікаційний відділ  ГУ Міндоходів у м. Севастополі