Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз організації роботи з розгляду звернень громадян, що надійшли в ГУ Міндоходів у місті Севастополі у січні – червні 2013 року

опубліковано 02 липня 2013 о 11:02

 За січень-червень 2013 року в ГУ Міндоходів у м.Севастополі надійшло 198 письмових звернень громадян. Із загальної кількості письмових звернень 191 заява, 7 скарг (у порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість скарг зменшилась на 3). Безпосередньо від громадян надійшло 187 звернення, 8 – від правоохоронних органів, 1- через державну адміністрацію;  1 – від інших органів, установ, організацій, через уповноважену особу – 1 звернення. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість письмових звернень зменшилась на 37.

За звітний період поточного року в ГУ Міндоходів у м. Севастополі  надійшло 7 колективних  звернень (або 3% від загальної кількості звернень) від 39 громадян. 

Повторні звернення до органів ДПС м. Севастополя не надходили.

Основна кількість громадян, що зверталися в звітному періоді, у письмових зверненнях ставили питання щодо:

-                                          контрольно–перевірочної роботи – 76 (або 40% від загального кількості звернень);

-                                          щодо податку з доходів фізичних осіб – 18 (або 9%);

-                                          щодо плати за землю – 6 (або 3%);

-                                          щодо питань, пов’язаних  ідентифікаційними номерами – 17 (або 9%);

-                                          слідство і суд, кримінальні справи – 13 (або 7%);

-                                          інформування про ухилення від сплати податків – 6 (або 3%)

-                                          звернення, що не належать до компетенції органів ДПС – 8 (або 4%)

-                                          інші питання – 47 (або 25%).

За результатами проведеного аналізу місць проживання громадян встановлено, що значна кількість заявників  проживають у севастопольському регіоні.

Аналізуючи соціальний склад та категорії громадян, встановлено, що до ОДПС м. Севастополя звернулися: 1 працівник бюджетної сфери, 3 учня, студента; 6 працівників ОДПС (у т.ч. колишні),  188 громадян соціального стану не визначили. 

ГУ Міндоходів у м. Севастополі вживаються заходи щодо забезпечення  кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав та запобігання у подальшому таких порушень. З початку року своєчасно розглянуто 183 звернення, з яких за результатами розгляду: 91 – вирішено позитивно, по 76 надані роз'яснення,  8 надіслані за належністю,  4 – визнано анонімним, 2 звернення повернуто авторові. Крім того, 15 звернень знаходяться на виконанні.

            У поточному році проведено 5 особистих прийому громадян: 1- начальником ГУ Міндоходів у м.Севастополі; 3-заступником начальника ГУ Міндоходів у м.Севастополі та 1 начальникам районної ДПІ у м. Севастополі.  За результатам проведеного прийому громадянина надані усні роз’яснення з порушених питань.

            Графіки особистого прийому посадовими особами обласного та районного рівня опубліковані в друкованих та електронних ЗМІ, розміщені на інформаційних стендах в ГУ Міндоходів та районних ДПІ.

            У звітному періоді звернення громадян, в яких йдеться про недоліки у роботі органів державної податкової служби, оскаржуються рішення посадових осіб цих органів які підтвердилися у ході проведених заходів, до ОДПС міста не надходили.

Фактів порушень посадовими особами органів податкової служби м. Севастополя положень Закону України „Про звернення громадян”, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції відповідного органу податкової служби, посадової чи службової особи, що призвело до звернення до органу вищого рівня, тяганини, формалізм не встановлено.