Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджетні надходження зросли на 234 мільйона

опубліковано 02 листопада 2012 о 11:03

Звітні дані динаміки податкових надходжень свідчать про виконання в цілому бюджетів всіх рівнів. Так, за 10 місяців поточного року забезпечено надходження до загального фонду зведеного бюджету по платежах, що контролюються податковою службою, у сумі 1351 мільйонів гривень.  Якщо порівнювати ці цифри з минулим роком, то зростання надходжень склало 21% та досягло практично 234 мільйона гривень. До місцевого бюджету обсяг надходжень збільшився на 147 мільйонів  і  склав 789 мільйонів гривень. 

У минулу п'ятницю в прокуратурі міста пройшло засідання колегії. Серйозній критиці піддалася робота податкової служби Севастополя зі стягнення податкової заборгованості. Найчастіше перешкодою для стягнення боргів з підприємств є відсутність активів у суб'єктів господарювання. У прокуратуру міста із  проханням про прокурорське реагування постійно направляється інформація  про  осіб, яки  допустили податкові борги. 

Стоїть відзначити що, незважаючи на ряд об'єктивних причин, яки не дозволяють повною мірою стягувати борги, тільки за два останніх місяці севастопольські податківці повернули  до бюджету 10 мільйонів гривень.

 У результаті прийнятих мір податковою службою міста з початку року забезпечене скорочення боргу на 89,9 мільйонів гривень. П'ятдесят відсотків заборгованості в міську скарбницю доводиться на недоплату орендної плати за землю. Однак для ефективного рішення цього питання, необхідні рішучі дії стосовно боржників органів місцевого самоврядування та державної виконавчої служби. У першому випадку - це перегляд договірних відносин, у другому - стягнення бюджетних боргів.

Тільки солідарна відповідальність всіх міських органів виконавчої та законодавчої влади дозволить вирішити проблеми зі стягнення податкової заборгованості та збільшити бюджетні надходження.

 

      Відділ  взаємодії із ЗМІ  та  громадськістю ДПС у м. Севастополі