Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податку на прибуток повинні відзвітувати за 2013 рік по новій формі декларації

опубліковано 27 січня 2014 о 12:55

          Щорічно у січні бухгалтери підприємств підводять фінансові підсумки року та готуються до представлення звітності з податку на прибуток підприємств. Цього року надання звітності має ряд особливостей. Вперше Податковим кодексом України передбачено 2 терміни надання річної звітності з податку на прибуток: це 10 лютого 2014 року для підприємств, які впродовж 2013 року звітували щоквартально та 03 березня 2014 року для решти підприємств  (до даної категорії потрапляють, перш за все, так звані, «авансисти», тобто підприємства, які впродовж минулого року сплачували авансові платежі у розмірі 1/9 та 1/12, а також, новостворені суб'єкти,  малі підприємства, з сумою річного доходу менш 10 мільйонів гривень, неприбуткові установи та організації). Термінів сплати податку на прибуток по річній декларації, також, два: 19 лютого та 11 березня, відповідно.

          Звертаємо увагу платників податків, що наприкінці минулого року Міністерством доходів і зборів України затверджена нова форма декларації з податку на прибуток, яка максимально оптимізована під всі зміни, що відбулися у чинному законодавстві. Це і введення нового додатку до декларації ТЦ для контрольованих операцій  у сфері трансфертного ціноутворення, і оновлення додатку ЦП для операцій з цінними паперами, і нова формула підрахунку авансових платежів, що сплачуватимуться у 2014 році суб'єктами господарювання з  доходом за 2013 рік понад 10 мільйонів гривень.

         Заступник начальника ГУ Міндоходів у м. Севастополі Катерина Земченко, звертаючись до платників міста, відзначила: «Рекомендуємо нашим платникам відзвітувати за 2013 рік вже по новій формі декларації. Це дозволить підприємствам максимально точно визначити об'єм податкових зобов'язань з податку на прибуток. Електронний шаблон нової форми декларації найближчим часом буде доступний для заповнення у програмному забезпеченні, що використовують Ваші компанії».

        Нагадуємо, що разом з річною декларацією з податку на прибуток всі без виключення категорії платників (підприємства як великого, середнього, так і малого бізнесу) зобов'язані представити фінансову звітність.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ

ГУ Міндоходів у м. Севастополі